Streljački klub Target

Streljački klub „Target“ je neprofitna sportska udruga osnovana 2020. godine sa ciljem promicanja, razvitka i unapređenja streljačkog sporta među građanima, osobito mladima. Nalazi se u sklopu prostora Ritoša Target – civilnog strelišta.

Član kluba može postati svaki punoljetni građanin Republike Hrvatske, kao i građanin druge države koji ima prebivalište u Republici Hrvatskoj. Godišnja članarina za pridružene članove iznosi 100,00 kn, a redovne 2000,00 kn.

Kako pristupiti klubu?

Možete nam se javiti telefonom ili putem e-maila međutim možda bi bilo najbolje da nas posjetite osobno i pritom razgledate streljanu i popričate s trenerima ili predsjednikom kluba uživo o svim detaljima vezanim uz klub koji bi Vas mogli zanimati.

Prema “Zakonu o posjedovanju i nabavi oružja građana” članak 35., stavka 7, djeca starija od devet godina se smiju koristiti zračnim oružjem na sportskim strelištima i na drugim mjestima određenim i uređenim za vježbe gađanja pod nadzorom trenera koji ispunjava opće i posebne uvjete iz članka 11. navedenog zakona. Ne postoji gornja starosna dob u kojoj se dijete mora početi baviti ovim sportom. Bez obzira u kojoj dobi se dijete ili odrasli čovjek odluči za bavljenje ovim sportom presudni će uvijek biti volja i uloženi trud.

Novi članovi polaziti će školu streljaštva koja se u osnovi ne razlikuje od normalnog slijeda treninga koji strijelce čeka i nakon škole streljaštva. U školi streljaštva strijelci uče osnovna pravila u rukovanju oružjem i usvajaju disciplinu odnosa prema oružju, mecima, streljačkom mjestu i svojim kolegama.

Streljački klub Target ima sjedište i djeluje na civilnom strelištu Ritoša Target d.o.o.
Strelište se nalazi u Vižinadi, 8km od izlaska s autoceste Istarski Ipsilon.

Kontakt podaci:

Streljački klub Target
Krušari 30
Ritošin Brig
Vižinada 52447
Tel: +385 52 654160
E-mail: [email protected]
www.sktarget.hr