Nogometni klub Vižinada

Nogometni klub Vižinada osnovan je 1954. godine, danas okuplja 45 članova, predsjednik je Edi Ritoša, a tajnik Alen Radešić.

U 3. Županijskoj ligi – Skupina sjever igra ekipa seniora, a ekipa veterana igra u Županijskoj nogometnoj ligi veterana – Skupina sjever. Nogometno igralište smješteno je u naselju Vižinada, u dijelu zvanog Fabrika.

Kroz Nogometni klub Vižinada je od početka osnivanja do danas prošlo mnogo generacija igrača i trenera koji se oduvijek ističu dobrim nogometom, momčadskim duhom i zajedništvom. Jedan od najvažnijih ciljeva nogometnog kluba Vižinada je okupljanje i druženje (domaćih i okolnih) igrača uz ovaj popularni sport i naravno ostvarenje što boljih rezultata.

Uz skupine seniora i veterana, 2020. godine pokrenuta je mala škola nogometa NK Vižinada koja svakog dana broji sve više djece. Pod vodstvom trenera Dalibora Radešića djeca uz igru i zabavu uče o osnovama “najvažnije sporedne stvari na svijetu”. Želja je kluba da se od najranije dobi prepozna važnost sporta, razvija kvalitetan kadar i nastavi nogometna tradicija na legendarnoj „Fabriki“.

Tijekom posljednjih godina sve se više prepoznaje važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu te se intenzivno radi na poboljšanju uvjeta za treniranje i natjecanje svih uzrasta.

Kontakt podaci:

Nogometni klub »VIŽINADA«
Crklada 60, 52447 Vižinada
OIB: 80902431404
e-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/nkvizinada