Biciklistički klub Parenzana

Biciklistički klub Parenzana osnovan je krajem 2017. godine sa sjedištem u Vižinadi, a osnovala ga je skupina entuzijasta, zaljubljenika u biciklizam, s ciljem promoviranja biciklizma, poticanja djece i mladih na aktivno bavljenje sportom i rekreacijom, te kako bi zajedno s lokalnom samoupravom i nadležnim institucijama doprinijeli osiguravanju boljih uvjeta biciklista na cesti, uređenju biciklističkih staza i organizaciji biciklističkih događaja.

Biciklistički klub Parenzana 2018. godine pokrenuo je organizaciju prve MTB rekreativne proljetne Parenzane, koja se održava na Uskrsni ponedjeljak povodom obilježavanja dana kada je u promet puštena Parenzana, točnije 01.04.1902. godine. Proljetna Parenzana organizira se zajedno s Turističkom zajednicom općine Vižinada i uz podršku Općine Vižinada i brojnih sponzora. Zamisao ovakve biciklijade je da ponudi nešto drugačije od tradicionalnog maratona te da se u vrijeme kada se priroda budi privuče što više rekreativaca i biciklista, ali i turista s obzirom da se događaj organizira u proljeće. Vižinada je već zauzela svoje mjesto na biciklističkoj karti Istre, te zasigurno ima potencijala da se ovakvim događajima stvori dodatna turistička ponuda i produlji turistička sezona.

U programu rada kluba su i druga aktivnosti kao što su sudjelovanje u organizaciji Rekreativnog biciklističkog maratona Parenzana, organizacija tečaja za sigurnu vožnju biciklom, održavanje redovitih treninga i druženja članova, sudjelovanje na raznim biciklijadama i utrkama, suradnja s drugim biciklističkim klubovima te uključivanje djece i mladih u rad kluba.

BICIKLISTIČKI KLUB PARENZANA
Vižinada 18 a, 52447 Vižinada
OIB: 36039987689
e-mail: [email protected]
Facebook: https://web.facebook.com/bkparenzana/