Završeni radovi na asfaltiranju ceste u Zabregima

Dugoočekivani radovi u dijelu naselja Vižinada (Zabregi) započeli su početkom prosinca 2015. godine. Radovima je bilo obuhvaćeno izvođenje kompletne infrastrukture u području zahvata kako bi se što više izbjegla dodatna oštećenja asfaltnog sloja prilikom budućih priključenja novih objekata na infrastrukturne objekte. Tako su izvedeni vodovodni i kanalizacijski priključci, postavljen je eneregestki kanal za elektro i telefonske instalacije, izgrađen dio oborinske odvodnje s pripadajućim rešetkama, te je u konačnici izvedeno asfaltiranje ceste ukupne površine 1.555 m2, odnosno asfaltirano je ukupno 340 m ceste širine 4,5 odnosno 5 metara.

 
Radovi su zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta trajali sve do polovice svibnja, te se ovom prilikom zahvaljujemo mještanima na strpljenu i razumijevanju tijekom izvođenja radova. Nedavno je na ulazu u naselje postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija radi postizanja veće sigurnosti u prometu.

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 527.248,13 kuna s uključenim PDV-om, a izvođač radova je bio Građevinski obrt Šalić iz porečke Nove Vasi. Usluge građevinskog nadzora vršio je Danijel Simonetti iz tvrtke Istrainženjering d.o.o.