Za udruge s programima od interesa za opće dobro 204.000 kuna iz općinskog proračuna

Odlukom o dodjeli financijskih sredstava od 17. lipnja 2022. godine, Općina Vižinada će za rad i aktivnost udruga iz proračuna izdvojiti ukupno 204.000 kuna. Ovom odlukom utvrđeni su korisnici i financijska sredstva dodijeljena udrugama temeljem provedenog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro iz Proračuna Općine Vižinada u 2022. godini.

Ukupan iznos od 204.000 kuna bit će raspodijeljen u okviru nekoliko različitih programa – program javnih potreba u kulturi, program javnih potreba u sportu i program ostalih društvenih potreba, dok za program jačanja poljoprivrede i gospodarstva nije pristigla niti jedna prijava.

Sa svim korisnicima dodijeljenih sredstava Općina Vižinada sklopit će ugovore o sufinanciranju projekata i programa. Također, odlukom se navodi da u slučaju pogoršanja epidemije bolesti COVID-19, i ograničavanja aktivnosti udruga, kao i smanjenja proračunskih prihoda zbog epidemije, Općina Vižinada zadržava pravo smanjenja odobrenih sredstava.

“Udruge su naše bogatstvo jer se kroz njihov rad provode projekti i aktivnosti od javnog interesa. Vesele me pozitivni rezultati koje ostvaruju te ćemo nastaviti poticati njihov rad i financijski ih podržavati. Ove godine za programe udruga civilnog društva odobreno je ukupno 204.000 kuna te čestitam svima koji su ostvarili pravo na sredstva. Time su udruge s našeg područja dobile mogućnost da kandidiraju projekt na natječaj “Mali projekti za bolje sutra” i ostvare dodatna financijska sredstva” – rekao je Marko Ferenac, načelnik Općine Vižinada.