Vižinada ponovno ima nogometnu početnicu za djecu

Epitet “Općina prijatelj djece” Vižinada nosi zasluženo i s ponosom, no taj respketabilni naziv ujedno podrazumijeva kontinuirano proširenje i poboljšanje sadržaja za djecu. Naravno, to nam je jedan od prioritetnijih ciljeva, pa smo izuzetno sretni što je nakon desetogodišnje pauze u omladinskom pogonu, u Nogometnom klubu Vižinada, započela s radom nogometna početnica. Cilj ovog programa je okupiti djevojčice i dječake u dobi od sedam do deset godina te ih uputiti u prve korake i osnove nogometa. U ovom trenutku u početnici trenira 19 djece s područja Vižinade, a što su naučili, pokazali su prošle subote u premijernom nastupu na utakmici odigranoj protiv vršnjaka iz Livada.

Susret je upriličen na igralištu Fabrika, koje već dugo nije ugostilo mlade kategorije, pa se ovo sportsko događanje pretvorilo u pravo veselje i feštu uz brojne posjetitelje. Slavili su svi, ponajviše zbog druženja i sportskog natjecanja, a rezultati su pritom pali u drugi plan.

Kao jedan od ciljeva u bliskoj budućnosti nogometna početnica NK Vižinada postavila je igranje službenih susreta vikendom od iduće sezone, odnosno, da barem jedna kategorija polaznika postane dio županijskog nogometnog natjecanja. Gledano na dulje staze, cilj je svakako da se oplemeni rad s mladima te da im se pruži dodatni sadržaj kroz sportski odgoj mladih nogometaša, što će značiti nastavak 70 godina duge nogometne tradicije u Vižinadi.