VIŽINADA – Izgradnja dječjeg vrtića i dalje teče

Iako je situacija s epidemijom korona virusa u velikoj mjeri ograničila sve segmente života, izgradnja vrtića u Vižinadi i dalje teče. Ovaj najveći općinski projekt nije stao, nego se, s obzirom na situaciju, odvija nešto sporijim tempom.

U petak je potpisan aneks ugovora o izvođenju radova između Općine Vižinada i izvođača – zajednice ponuditelja koju čine tvrtke Vladimir Gortan iz Pazina te Domprojekt iz Zagreba. Aneksom je iznova reguliran datum dovršetka projekta, odnosno, prolongiran je s 14. travnja, kako je isprva bilo navedeno u ugovoru, na 30. lipnja ove godine. Na taj će način novi vrtić s jaslicama moći otvoriti djeci svoja vrata najesen, kako je i bilo planirano.

– Zbog poštivanja mjera Stožera civilne zaštite, izvođač radi s tek 30 posto kapaciteta, a k tomu je otežana nabavka materijala za rad. Svi smo složni u poštivanju propisanih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa, radi sigurnosti naše zajednice, i svih radnika. S obzirom na sadašnje stanje, očekujemo dovršetak i prije 30. lipnja te nastavljamo sa svim aktivnostima, koliko god nam trenutna situacija to dozvoljava, s ciljem da vrtić otvorimo početkom rujna, kako smo od početka i planirali. Zahvaljujem svima na strpljenju – rekao je Marko Ferenac, načelnik Općine Vižinada.

Projekt izgradnje vrtića vrijedan je 10,62 milijuna kuna, a novi vrtić s jaslicama moći će primiti 55 mališana, za koje će brinuti i tri nove odgajateljice, koje Općina planira zaposliti.