Velečasni Alojzije Baf u Vižinadi proslavio 60 godina misništva

Dijamantna misa velečasnog Alojzija Bafa u župnoj crkvi Svetog Jeronima u Vižinadi, privukla je veliki broj vjernika ne samo iz njegovih župa Vižinade i Ritošina Briga, nego i cijele Istre, susjedne Slovenije i Italije. Koncelebriralo je čak 20 svećenika, uz nazočnost biskupa porečkog i pulskog u miru mons. Ivana Milovana, te predstavnika lokalne zajednice, župa Vižinade i Ritošina Briga, vižinadske osnovne škole, Zajednice Talijana, rodbine slavljenika, čak dva župna zbora, Limene glazbe ZT Vižinada i drugih gostiju…

Prigodnim darovima i pohvalama, župljani Vižinade i Ritošina Briga zahvalili su mu se za sve što je učinio ne samo za njih, nego i za mnogobrojne istarske župe u kojima je službovao, za Biskupiju porečku i pulsku i istarsku Crkvu u cijelosti. Zahvale su upućene i sadašnjem upravitelju župa don Leonardu Krakanu, biskupu mons. Ivanu Milovanu i župnikovoj sestri Marti koja ga je 35 godina pratila tijekom njegovog službovanja u Vižinadi, a još i duže u župama širom Istre. Svima njima župljani domaćih župa pripremili su prigodne darove i cvijeće.

Velečasnog Alojzija Bafa za 60 godina misništva, pozdravili su i uručili mu prigodne poklone: u ime Biskupije mons. Ivan Milovan, biskup u miru, Općine Vižinada načelnik Marko Ferenac, Zajednice Talijana Vižinada Neda Šainčić Pilato, Osnovne škole Jože Šurana Višnjan ravnatelj Predrag Brkić, Župnog vijeća župe Vižinada Marino Baldini i župe Ritošin Brig Adriano Ritoša..

Dijamantna misa, velika potpora i ljubav njegovih župljana pokazana tom prigodom, kruna je karijere velečasnog Alojzija Bafa nedavno lažno optuženog za neučinjena djela, što je u sudskim procesima pravomoćno utvrđeno i presuđeno.