Već tradicionalno smo na prijemu nagradili najbolje učenike Vižinade

Završetak školske godine uvijek je doba koje je za nas vrlo značajno, jer tad već tradicionalno organiziramo prijem za odlične učenike koji su završili peti, šesti, sedmi i osmi razred OŠ Jože Šurana PŠ Vižinada. Tako je bilo i ove godine, a odlikašima su se pridružili i učenici koji su ostvarili značajne rezultate na različitim natjecanjima.

Prijem smo upriličili u zgradi Općine, sretni i ponosni što u našem malom mjestu ima toliko pametne djece koja pokazuju zavidna znanja i uspjehe, a nagrade su najboljima dodjelili načelnik Marko Ferenac, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Gordana Bottezar i predsjednica Zajednice Talijana Vižinada Neda Šainčić Pilato. Nagrađeni odlikaši dobili su knjigu Verši na šterni i prigodan poklon bon u vrijednosti od 15 eura koji do 15. rujna ove godine mogu iskoristiti u prodavaonicama Istraalf d.o.o.- knjižara Matea, Libar d.o.o. i Narodne novine d.d. u Poreču za kupnju školskog pribora, dok su ona djeca koja su svih osam razreda završila s odičnim uspjehom i osvojila zlatno pero na poklon dobila ručni sat. Također, posebna priznanja uručena su učenicima koji su na raznim županijskim i državnim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate.

Dodjela nagrada i priznanja bila je ujedno i odlična prilika za druženje s djecom koje je proteklo u vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi, pa još jednom čestitamo svima i zahvaljujemo im što našu malu općinu čine mjestom znanja i obrazovanja, mjestom blistave budućnosti.

Za postignut odličan uspjeh nagrađeni su sljedeći učenici:

5. razred: Angelo Škof, Erin Arman, Marwin Hržica, Steisi Ritoša, Toni Jukić

6. razred: Lamija Alda Horvat, David Dražetić, Elisa Bertoša, Ronald Šifner

7. razred: Simon Ritoša, Paola Perhat, David Radešić, Aurora Ritoša

8. razred: Sara Teležar Kovačević, Anika Blažević, Chiara Škof, Margareta Ritoša, Maggie Ritoša, Leona Veber, Lana Ritoša

Učenice koje su svih osam godina završile s odličnim uspjehom i osvojile zlatno pero te su nagrađene ručnim satom su : Sara Teležar Kovačević, Anika Blažević, Chiara Škof i Margareta Ritoša. Posebno priznanje dobili su učenici koji su na raznim županijskim i državnim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate, a to su Margareta Ritoša koja je osvojila drugo mjesto na listi C na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, uz mentorstvo prof. Glorie Stojnić, Anika Blažević za sudjelovanje na županijskom natjecanju iz geografije, Emanuel Beato koji je sudjelovao na županijskom natjecanju iz košarke te Erin Arman za osvojeno šesto mjesto na županijskom natjecanju iz tehničkog odgoja.