VAŽNO: Pojašnjenje i obavijest vezana uz izdavanje propusnica građanima

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 23. ožujka 2020. godine, svi građani s prebivalištem na području općine Vižinada-Visinada koji moraju napustiti svoje mjesto prebivališta ili boravišta temeljem točke 2e (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština) obvezni su podnijeti Zahtjev za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka koji se nalazi OVDJE-Zahtjev za propusnicu.

Zahtjev je potrebno popuniti i dostaviti na slijedeći mail: [email protected], a skenirana i ovjerena propusnica će se dostaviti mailom na adresu pošiljatelja.

Zahtjev za izdavanje propusnice može se dostaviti i putem telefona 052/446-102 te će ga ispuniti dežurna službena osoba.

Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 8 do 13 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 13 sati bit će izdani sljedeći dan.

Svi oni koji trebaju propusnicu radi obavljanja posla trebaju se obratiti svojim poslodavcima. Primjerak propusnice za poslodavce koji će ih izdavati djelatnicima preuzmite u prilogu.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji te je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA UNUTAR NASELJA OPĆINE VIŽINADA-VISINADA.