Ukupno 18 studenata i srednjoškolaca iz Vižinade ostvarilo pravo na stipendije iz općinskog proračuna

Kao jedan od glavnih ciljeva svog funkcioniranja Općina Vižinada uvijek je isticala podršku svim generacijama mještana, s naglaskom na mlade i njihovo obrazovanje, kao zalog za ulaganje u budućnost i razvoj naše zajednice. U okviru mjera osmišljenih u tom kontekstu su i stipendije za studente i učenike srednjih škola, za što je u ovoj školskoj/akademskoj godini Općina Vižinada u proračunu osigurala 79.000 kuna.

Općinski načelnik Marko Ferenac je u srijedu 29. prosinca potpisao ugovore za ukupno 18 stipendista, od čega je 13 studenata i pet učenika srednjih škola. Prema tom ugovoru srednjoškolci će dobivati stipendije u iznosu od 300 kuna na mjesec, dok će studenti primati 500 kuna na mjesec. Iznimka su studenti koji ne borave u domu ili privatnom smještaju, a za njih stipendija iznosi 400 kuna na mjesec. 
Kako bismo dodatno potaknuli mlade ljude na što bolje rezultate tijekom njihovog fakultetskog obrazovanja, ove smo godine nagradili top studente koji su u tekućoj akademskoj godini (2021/2022.) ostvarili iznadprosječne rezultate, pa je svatko od njih kao nagradu dobio 1000 kuna, odnosno, još dvije mjesečne stipendije.