U Vižinadi održan boćarski memorijalni turnir „Berto Vižintin“

U subotu 23. lipnja u Vižinadi je održan tradicionalni memorijalni turnir “Berto Vižintin” u organizaciji Boćarskog kluba Vižinada. Radi se o turniru koji je posvećen Bertu Vižintinu, jednom od osnivača i člana boćarskog kluba, a ove godine turnir se održava i povodom obilježavanja pedesete godišnjice kluba, kao i četrdesete godišnjice smrti Berta Vižintina. Na turniru su se okupile 24 ekipe iz različitih krajeva Istre, te su najbolji osvojili prigodne nagrade.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Bračana iz Buzeta, drugo mjesto pripalo je ekipi Červar, treće mjesto ekipi Špadići, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa iz Nove Vasi. Za najboljeg izbijača turnira proglašen je Dean Gašparini, dok je najbolji koštador bio Mirko Perhat.
 
Prilikom samog početka turnira prisutnima se obratio predsjednik Boćarskog kluba Vižinada Patrik Radešić i uputio nekoliko pozdravnih riječi zahvalivši se svima na velikom odazivu, te je podsjetio kako klub ove godine slavi pedesetu godišnjicu postojanja te će se na jesen svečano obilježiti i taj događaj. Prisutnima se obratio i Silvano Mengot kao najstariji član kluba i jedini živući osnivač kluba, a ispred Općine Vižinada prisutne je pozdravila predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato koja je istaknula važnost boćanja i općenito sporta u Vižinadi te naglasila kako će Općina u okviru svojih mogućnosti nastaviti poticati i podržavati rad sportskih klubova.
 
Fotogaleriju možete pogledati na sljedećoj poveznici: 
https://web.facebook.com/opcina.vizinada/posts/1591640097609136