U Vižinada se otvara mala knjižnica na otvorenom

Gradska knjižnica Poreč poziva sve drage korisnike i prijatelje, male i velike, mlade i stare, u petak 11. 11. 2016. godine u 11 sati u Vižinadu, da zajedno otvorimo vrata, koliko jednostavne toliko i važne nove male slobodne knjižnice!

Nakon što je prošle godine otvorena prva kućica za knjige u Hrvatskoj u porečkom Parku Olge Ban, Gradska knjižnica nastavlja svoj projekt kojim nastoji doprijeti do šire zajednice i otvara novu malu knjižnicu na otvorenom u Istri. Projekt Little Free Library zaživio je u 70 država svijeta ukazujući na dinamičnost i spontanost življenja uz knjigu u svakodnevnim aktivnostima i na otvorenim prostorima. Nastavak je ovo projekta Knjiga pri ruci u sklopu kojeg su otvoreni knjižnični stacionari u Červar Portu, Novoj Vasi, Varvarima i Baderni, što je pokrenulo širenje knjižnične mreže u našoj lokalnoj zajednici.

Slobodna knjižnica je namijenjena svima. Svi možete u nju staviti svoje knjige i druge posuditi, donositi uvijek nove, bez evidencije, bez registracije, bez radnog vremena, dan i noć, svakoga dana u godini. Knjižnica će biti onakva kakvom je vi stvorite, a njezinim korištenjem i čuvanjem zajedno s nama promičete pismenost i ljubav prema čitanju, uz izgradnju osjećaja zajedništva kroz brojne generacije.

Očekujemo Vas u petak u Vižinadi “kod spomenika” da zajedno obilježimo ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige i Dan hrvatskih knjižnica!