U skladu s ekološkim načelima nabavili smo novo električno vozilo

Funkcioniranje naše općine i svakodnevnog života stanovništva temelji se na ekološkim načelima održivosti, očuvanja okoliša i uštede energije, pa uvijek kao tijelo lokalne samouprave nastojimo kroz elemente svog rada biti primjer svim mještanima.

Zato smo ponosni što smo se odlučili na nabavku električnog vozila marke Twingo E-TECH koji spaja agilnost i karaktersitike gradskog automobila sa svim prednostima električnog motora.

Automobil će primarno koristiti komunalni redar, ali će služiti i za druge potrebe Općine. Nabavna cijena automobila je 182.881,50 kuna s PDV-om, a od velike pomoći nam je bilo sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koje smo ostvarili na temelju Javnog poziva za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru (EnU-5/21), u iznosu 62.157,34 kuna.

Automobil preuzimamo danas, a kako bi dobio još jednu iznimno korisnu i važnu svrhu, oblijepili smo ga naljepnicama s našim logom “Visit Vižinada” čime ćemo datno promovirati našu Vižinadu kao uspješnu i prepoznatljivu turističku destinaciju, na zdravi i ekološki način.

Svakako valja napomenuti da već nekoliko godina u Vižinadi imamo punionicu električnih vozila koju u velikoj mjeri koriste turisti i posjetitelji, a sad će se po novom u njoj puniti i novo općinsko električno vozilo.