Talijanska unija donirala vrijednu opremu vrtiću

Jučer je održan susret između Talijanske unije, Zajednice Talijana Vižinada, općinskih čelnika i djece i odgajateljica u vrtiću. Na inicijativu predsjednice Zajednice Talijana Nede Šainčić Pilato Talijanska unija donirala je vrtiću novi namještaj, sjedalice, stolove i stolice, didaktičke igre i opremu, te perilicu i sušilicu rublja, sve u vrijednosti od 45 tisuća kuna.

– Vrtić konačno ima perilicu i sušilicu rublja, pa konačno se posteljina, stolnjaci i sve ostalo neće morati voziti na pranje i sušenje u centralni vrtić u Poreču, naglasila je Šainčić Pilato uz koju su na susretu bili prisutni predsjednik Izvršnog odbora TU-a Marin Corva, načelnik Vižinade Marko Ferenac i učiteljica i voditeljica tečaja talijanskog jezika Maja Šimonović Cvitko i odgajateljice u vrtiću.

Nažalost, zbog brojne djece u izolaciji vrtić nije mogao izvesti prigodni program koji su pripremile odgajateljice s mališanima za tu prigodu.

– Još jednom zahvaljujemo Talijanskoj uniji što su ispunili naše zahtjeve i potrebe te time mislili na budućnost djece. Ovom donacijom uljepšali su boravak mališana u vrtiću, ali i poboljšali uvjete rada djelatnicima, naglaila je predsjednica Šainčić Pilato.

– Zahvaljujemo Zajednici Talijana Vižinada i Talijanskoj uniji na vrijednoj donaciji opreme našem vrtiću zahvaljujući kojoj će se poboljšati uvjeti rada i osigurati kvalitetnija provedba pedagoških programa. Nabavljene su perilica i sušilica, te igračke i didaktički materijal ukupne vrijednosti 45.000 kuna. Osim toga, ove pedagoške godine započeli smo i s provedbom tečaja talijanskog jezika kako bi djeca već od malih nogu učila jedan svjetski jezik, naglasio je načelnik Ferenac.

Izvor: www.istriaterramagica.eu