Sufinanciranje nabavke radnih bilježnica i školskog pribora

Općina Vižinada-Visinada nastavlja s praksom sufinanciranja nabavke radnih bilježnica i školskog pribora za osnovnoškolce s prebivalištem na području Općine Vižinada-Visinada. Za ovu je mjeru u općinskom proračunu za 2022. godinu osigurano 35.000,00 kuna. Svim učenicima dodijelit će se novčani bonovi u vrijednosti od 300 kuna po učeniku za niže razrede i 400 kuna po učeniku za više razrede. I ove se godine u sufinanciranje uključila i Zajednica Talijana Vižinada te će učenicima koji pohađaju talijanski jezik dodijeliti novčani bon u vrijednosti od 100 kuna. Bonovi se mogu realizirati u prodavaonicama Narodne novine d.d., Istraalf d.o.o. – knjižara Matea i Libar d.o.o. u Poreču zaključno do 15.09.2022. godine. 

Roditelji mogu preuzeti bonove u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vižinada-Visinada radnim danom najkasnije do 22.07.2022. godine u uredovno radno vrijeme općinske uprave.

Veseli me činjenica što je Općina Vižinada kao općina prijatelj djece usmjerena u poticanje razvoja djece i mladih, a ovakvim demografskim mjerama nastojimo dodatno pomoći našim sugrađanima, i osobito mladim obiteljima osigurati kvalitetnije uvjete življenja na području naše općine. Siguran sam da će ova pomoć dobro doći i u ovo neizvjesno vrijeme kada se svi susrećemo s poskupljenjima troškova življenja – rekao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.

Inače, u školskoj godini 2022/2023. u Osnovnu školu Jože Šurana Višnjan, PŠ Vižinada upisano je 99 učenika.