SUFINANCIRAJU GRAD, OPĆINE I VALAMAR RIVIERA: Na ispomoć tijekom sezone u Policijsku postaju Poreč dolazi 16 policajaca

Grad Poreč-Parenzo, sve općine Poreštine i Valamar Riviera zajednički financiraju boravak 16 policajaca, koji će kao ispomoć Policijskoj postaji u Poreču boraviti od 15. lipnja do 15. rujna 2022. godine.

Rezultat je to zajedničkog dogovora Grada Poreča-Parenzo, te Policijske uprave istarske i Policijske postaje Poreč, s obzirom na to da broj ljudi koji tijekom sezone koji boravi na Poreštini značajno poraste.

Naime, Poreč i Poreština tijekom ljetnih mjeseci narastu u pravi turistički velegrad kojem gravitira i do 150.000 ljudi. Kako bi sve dobro funkcioniralo, izuzetno je važna dobra suradnja i podrška radu Policijske postaje Poreč, koja ima važnu funkciju u čuvanju sigurnosti, mira i reda stanovnika Poreštine i njihovih brojnih gostiju. Kako bi to bilo moguće realizirati, važno je osigurati smještaj, stoga je Grad išao s prijedlogom prema općinama Poreštine i turističkim firmama te je na kraju dogovoren smještaj policajca, čiji će boravak sufinancirati Grad i sve općine Poreštine, sukladno broju noćenja te Valamar Riviera. Važno je napomenuti kako se radi o nadstandardu koji nije u ingerenciji jedinica lokalne samouprave, ali je sigurnost stanovnika i gostiju najvažnija, pa je dogovor postignut s tim ciljem.

Podsjetimo, Grad Poreč-Parenzo već godinama s općinama Poreštine osigurava i nadstandard u hitnoj medicinskoj pomoći na način da financira rad dodatnog tima kroz cijelu godinu, te još jednog tijekom turističke sezone, a financira i smještaj liječnika hitne te ostalih deficitarnih liječnika, kako bi dosegnuta razina medicinske usluge ostala na jednakoj razini, iako se radi o područjima koja nisu u ingerenciji lokalnih samouprava.