Stotinu glazbenika zabavljalo goste Vižinade

Da Vižinada postaje sve privlačnija turistička destinacija u Istri pokazalo je i posljednje glazbeno događanje koje je okupilo više od stotinu glazbenika iz Istre i Italije, u oranizaciji Zajednice Talijana Vižinada. Glazbenici su na vižinadskoj šterni nastupili s nizom popularnih, tradicionalnih i modernih skladbi različitih glazbenih žanrova.

Domaći Banda d’ ottoni – lLa Brass band prvi je svojim atraktivnim izvedbama oduševio domaću publiku i mnogobrojne goste. Posebni gosti ovog izuzetno uspjelog koncerta stigli su iz talijanskog Piombina u padovskoj provinciji. Riječ je o grupi koja broji 40 članova i nastupila je pod imenom “Societa della Banda Musikale di Piombino dese”, a izveli su skladbu Igrajući ljubav iz filma „Legende 1900“ Enrika Moriconea te nekoliko zlatnih hitova u aranžmanima poznatih svjetskih aranžera.

U Vižinadi se predstavio i zbor Voci del’dese koji je na šterni izveo skladbe M. Maiera Tražit ćemo i Bajke, Benia clastoria De Marzia i Brat sunce, sestra mjesec Riza Ortolania. Koncert je zaključila domaća vokalna skupina “Armonia” sa skladbama Mantanara, Vjerujem u i Crvene ruže. Mnogobrojna publika s oduševljenjem je pratila koncert, a izvođače često nagrađivala burnim aplauzom na otvorenoj sceni. Poneki su čak i zaplesali.

Fotografije: Zajednica Talijana Vižinada i Slavko Ledić