Radovi na nogometnom igralištu Fabrika u Vižinadi kreću sljedeći tjedan

Projekt rekonstrukcije nogometnog igrališta Fabrika u Vižinadi uspješno ide svojim tijekom, pa je u petak 05. travnja 2024. Općina Vižinada potpisala ugovor o nabavi radova na rekonstrukciji nogometnog igrališta. Za radove će biti zadužena tvrtka Težak iz Umaga, a ukupna vrijednost radova s PDV-om je 109.307,88 eura.

Radovi koji će se izvoditi su rekonstrukcija travnjaka, izrada drenaže i postavljanje sustava automatskog navodnjavanja. Rok za dovršetak radova je tri mjeseca od trenutka kad izvođači započnu s obavljanjem posla, što je planirano za sljedeći tjedan.

– Veseli me što smo nakon duge pripreme i revizije projekta uspješno proveli postupak javne nabave te što ćemo uskoro započeti s radovima na rekonstrukciji našeg nogometnog igrališta Fabrika. Cilj ovog projekta je omogućiti što kvalitetnije uvjete našoj djeci, mladima i drugim rekreativcima u bavljenju sportom, rekao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.

Inače, riječ je o projektu za koji je Općina Vižinada dobila potporu od Ministarstva turizma i sporta. U rujnu prošle godine ministrica Nikolina Brnjac uručila je ugovore za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini vrijedne 4.059.199 eura. Potpisali su ih tada u Zagrebu predstavnici 87 županija, gradova i općina čiji projekti će biti sufinancirani temeljem provedenog Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina, a među njima i načelnik Marko Ferenac u ime Općine Vižinada. Potpisivanjem ugovoraOpćina Vižinada je ostvarila pravo dobiti od Ministarstva turizma i sporta 41.194,98 eura za rekonstrukciju nogometnog igrališta Fabrika površine 6200 m2. Osim gore spomenutih radova projektom će se ujedno nabaviti sportski rekviziti i oprema za održavanje kondicijskih i sportskih treninga za lokalne sportaše.