PROMOCIJA PJESNIČKE PANORAME “VERŠI NA ŠTERNI: 1994.-2013.”

Gradska knjižnica Poreč ciklus “Knjigom u sridu” u okviru Mjeseca hrvatske knjige završava  u srijedu 12. studenoga, kada će se održati promocija pjesničke panorame Verši na šterni: 1994.-2013.
Pregled je to i jubilarno izdanje omiljenih nam Verši koji već dva desetljeća na baroknoj Batistelinoj šterni u Vižinadi nanovo okupljaju čakavske pjesnike i ljubitelje lijepe riječi.

Koliko je ovaj pjesnički miting bio i ostao dobrodošao, svjedoče i brojke; u dvadeset Verši sveukupno je tiskano 1.112  pjesama, a zastupljena su 142 autora, čakavski pjesnici iz Istre, Kvarnera, Hrvatskog primorja, Dalmacije te dijaspore.
Zbirku će predstaviti uvaženi izbornik dr. sc. Boris Domagoj Biletić, pjesnik, esejist, antologičar, publicist, prevoditelj, urednik i autor više pjesničkih zbirki i književnih kritika.
Nakladnik zbirke je Gradska knjižnica Poreč, a pokrovitelji su Grad Poreč i Istarska županija – Upravni odjel za kulturu.  
Svečana promocija bit će održana u Poreču, u Istarskoj sabornici u 19 sati. Pjesme će kazivati odabrani pjesnici uz mirise i okuse Slatke Istre te uz pjesmu porečke ženske vokalne skupine Brajde.
Dobro nam došli!