Promocija monografije o Carlotti Grisi na glavnom trgu u Vižinadi

Fantastična monografija posvećena baletnoj divi Carlotti Grisi, koja se dugo brižno pripremala, u petak 30. lipnja imat će promociju, na trgu u Vižinadi u 20 sati.

Knjigu će predstaviti njezina autorica Elena Poropat Pustijanac te urednik Đorđe Matić, a ovu će posebnu priliku dodatno svečanom učiniti nastup polaznica Plesnog centra “Carlotta Grisi” iz Umaga.

Carlotta Grisi jedna je od najvećih baletnih diva svih vremena. Upravo za nju napisan je čuveni baletni klasik Giselle, a Carlotta Grisi rođena je 1819. u Vižinadi gdje je i napravila svoje prve plesne korake. Još kao djevojčica učila je tajne baletne umjetnosti u milanskoj Scali, nakon čega je pokorila svjetske pozornice. S obzirom da je riječ o neizrecivo značajnoj umjetnici s ovih prostora, Općina Vižinada-Visinada svojedobno je pokrenula projekt naziva CARLOTTA GRISI – BALETNA DIVA IZ VIŽINADE. Kroz taj je projekt nastala monografija čije se stvaranje odvijalo u dvije faze, prvoj koja je bila istraživačka, a druga je uključivala tisak te promociju koju smo organizirali za 30. lipnja. Ovo je prva cjelovita monografija o Carlotti Grisi što cijeli projekt čini još važnijim i vrjednijim.