Prijem odličnih učenika kod općinskog načelnika

Povodom obilježavanja kraja školske godine već tradicionalno općinski načelnik organizira prigodni prijem za odlične učenike viših razreda Osnovne škole Jože Šurana PŠ Vižinada. Tom prigodom općinski načelnik Marko Ferenac čestitao je učenicima na ostvarenim rezultatima i zahvalio im  što svojim radom i trudom doprinose razvoju cjelokupne zajednice. Osobito veseli veliki broj odličnih učenika, ali i rezultati koje škola postiže na raznim natjecanjima.

Bio je to i susret s osmašima koji su načelniku rekli odabrana zanimanja i škole koje će upisati, te im je zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju. Također, zahvalio je učiteljicama i učiteljima koji im prenose svoja znanja i iskustva osvrnuvši se na dobru suradnju koju općina ima sa školom.
Prisutne je pozdravila i predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato osvrnuvši se na izvannastavne aktivnosti učenika i ostvarene rezultate, te im čestitala na tome.
Za postignut odličan uspjeh nagrađeni su sljedeći učenici:
5. razred: NATALI, RADEŠIĆ, NEVA BLAŽEVIĆ, LUCIJA GERŽINIĆ, MIHAEL DEKLIĆ, ROBERTA BRČIĆ
6. razred: MAURO GAŠPARINI,  ANTONIO NOVIĆ, GABRIJEL RITOŠA, KRISTIAN PILAT, ROBERTO ŠIMONOVIĆ, LEON GERŽINIĆ, SAMUEL DOBRILOVIĆ
7. razred: KATIA FERENAC, DIEGO FERENAC, NICOLAS HRŽICA,  ANA VEDRIŠ
8. razred: FILIP MARKOVIĆ, RAJNA RADEŠIĆ
Učenik FILIP MARKOVIĆ koji je svih osam godina završio s odličnim uspjehom i osvojio zlatno pero nagrađen je ručnim satom.
Posebno priznanje dobili su učenici koji su na raznim županijskim i državnim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate:
ROBERTA BRČIĆ – osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju s glazbenom školom (harmonika)
ROBERTO ŠIMONOVIĆ – sudjelovao na županijskom natjecanju iz astronomije pod mentorstvom Predraga Brkića
ROBERTA BRČIĆ, NEVA BLAŽEVIĆ i LUCIJA GERŽINIĆ – sudjelovale su zajedno s učenicima iz nižih razreda na državnom festivalu glazbenog stvaralaštva s mjuziklom „Čarolija ljetne noći“ pod mentorstvom Tine Pajdaš