Pridružite se eko akciji čišćenja prirode na području Vižinade

I ove godine će travanj u Vižinadi biti u znaku očuvanja okoliša i ekološke svjesnosti, pa vas pozivamo da se pridružite “Eko akciji 2023.” koja će se povodom Dana planeta Zemlje održati u subotu 22. travnja, a organizira je Općina Vižinada-Visinada.

Okupljanje sudionika eko akcije je od 7.30 do 8 sati u Vižinadi kod vatrogasnog doma te od 14 do 14.30 sati u Brigu kod Faroža. S obzirom da ćemo čistiti zajedničke površine i područje uz staze i putove, nadamo se da ćete se ovoj hvalevrijednoj inicijativi odazvati u velikom broju. Pritom vas molimo da na eko akciju sa sobom ponesete alat (grablje) i rukavice. Tko vrijedno radi taj i ogladni, pa smo za sve koji se odazovu eko akciji predvidjeli zajednički ručak.

Podsjećamo vas da smo i prošle godine u travnju imali vrlo uspješnu eko akciju tijekom koje smo od otpada očistili šumke staze i Parenzanu, ujedinjeni u zajedništvu kojem je cilj ljepša i čišća priroda, ali i podizanje ekološke svijesti kako bi ljudi prestali prirodu zagađivati smećem. Ovakve akcije uvijek imaju i edukativni karakter, osobito za djecu koja sudjelujući u njima od malih nogu uče da trebaju čuvati okoliš u kojem odrastaju. Pa okupimo se u subotu 22. travnja ponovno s plemenitim ciljem i učinimo područje naše općine ljepšim, čišćim i ugodnijim.