Predstavili smo Vižinadu na eventu u bratskoj Općini Bernbeuren u Bavarskoj

Navršit će se uskoro pune četiri godine kako se Općina Vižinada bratimila s Općinom Bernbeuren u Njemačkoj (Bavarska), a nakon dosadašnje uspješne suradnje i razmjene iskustava otišli smo u Bernbeuren i uživo kako bismo našu Vižinadu predstavili na najbolji mogući način. Zahvaljujemo gospođi Susanne Schulenburg koja povezuje ove dvije općine i zahvaljujući kojoj je realiziran i ovaj posjet.

Sedmočlana delegacije Općine Vižinada otputovala je u Bavarsku 09. rujna u trodnevni posjet na susret s načelnikom Bernbeurena Karlom Schleichom te kako bismo sudjelovali na trećem po redu eventu Auberg Klassik. Riječ je o bogatom i odlično posjećenom događanju koje obiđe i deset tisuća ljudi, i na kojem se predstavlja lokalna gastronomska ponuda, suveniri i aktivnosti tamošnjih udruga i organizacija, a sve uz bogat zabavni, glazbeni i kulturni program te uz izvrsnu i zanimljivu utrku oldtimer motocikala. Općina Vižinada je na Auberg Klassiku imala svoj štand, a na njemu su oduševljeni posjetitelji mogli kušati kolače sa Slatke Istre i vrhunska vina i maslinova ulja s područja Vižinade te se upoznati i s ostalim zanimljivostima iz naše turističke ponude. To je iznimno bitno, s obzirom da najveći broj turista u Vižinadu stiže iz Njemačke, i to vrlo često upravo iz Bavarske. Stoga je event bio odlična prilika da u Bernbeurenu najavimo i skorašnji 25. Rekreativni biciklistički maraton Parenzana na kojem očekujemo sudionike iz ove bavarske općine.

Ujedno, ovo je bio naš prvi susret s novoizabranim načelnikom Općine Bernbeuren koji apsolutno podržava sklopljeno bratimljenje i veseli se nastavku suradnje između dviju općina. A mi se veselimo uzvratnom posjetu koji je predviđen za 15. listopada ove godine, kad ćemo u Vižinadi ugostiti predstavnike Općine Bernbeuren. Inače, naše dvije općine bratimile su se 1. listopada 2018. godine povodom obilježavana 25. godišnjice Općine Vižinada. Od tada intenzivno i u velikom prijateljstvu razmjenjujemo iskustva, informacije i znanja iz područja javnog života i razvojnih projekata, a ova produktivna suradnja osobito je snažna u segmentima razvoja poljoprivrede i turizma.