Poziv na besplatnu informativnu radionicu

Općina Vižinada- Visinada u suradnji s tvrtkom Key consulting d.o.o.  sve zainteresirane poziva na besplatnu informativnu radionicu za natječaje:

te nacrte natječaja za:

  • za tip operacije 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima
  • tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima i
  • tip operacije 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

Isto tako u kratkim crtama prezentirati će se i natječaji u najavi:

  • Restrukturiranje i konverzija vinograda
  • Ulaganje u vinarije i marketing vina

Radionica će se održati u četvrtak 27.02.2020. godine sa početkom u 18:00 sati, u prostorijama Zajednice Talijana u Vižinadi.

U podmjeri 4.2 prihvatljiva su ulaganja u građenje i opremanje objekata za poslovanje s mlijekom i preradom mlijeka, za klanje, rasijecanje, preradu mesa, jaja, voća, povrća, aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, cvijeća i gljiva, za preradu maslina, komine masline, žitarica, uljarica, pčelinjih proizvoda i sl. Za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda te ulaganja u kupnju mehanizacije, gospodarskih vozila, strojeva i opreme.

U podmjerama 6.2. i 6.4. prihvatljive su aktivnosti iz sektora turizma u ruralnom području; tradicijskih i umjetničkih obrta; izrade suvenira; usluga u ruralnim područjima (usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima, intelektualne usluge); prerade, marketinga i trženja proizvoda.

Mjera restrukturiranje i konverzija vinograda omogućava ulaganja u zamjenu sorte/sorata i/ ili premještanje vinograda i ulaganja u poboljšanje vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom.

Mjera ulaganje u vinarije i marketing vina omogućava ulaganja u izgradnju/rekonstrukciju vinarija i/ ili prezentacijskih i/ili prodajnih objekata te kupnju novih strojeva i opreme.

Na samom kraju prezentacije održati će se kratko predstavljanje Strateškog plana razvoja turizma na području Općine Vižinada za razdoblje od 2018.- 2025. godine.

Dokumenti za preuzimanje