Potpisani ugovori o dodjeli stipendija učenicima i studentima

Dana 25.11.2017. godine u vijećnici Općine Vižinada potpisani su ugovori o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2017/2018. godinu. Ukupno je dodijeljeno 13 studentskih stipendija u visini od 500 kuna mjesečno, od čega je novih stipendija 8, dok je 5 studenata potpisalo ugovore o nastavku stipendiranja. Ove su godine prvi put dodijeljene i stipendije učenicima srednjih škola koji tokom školovanja žive u učeničkim domovima i nisu korisnici subvencije prijevoza, a iznose 300 kuna mjesečno, te su ugovori potpisani s 3 učenika.

Studentske stipendije ove su godine dobili: Nikola Ivančić, Bernard Nović, Dino Dudaš, Karlo Dagostin, Laura Brečević, Loris Laković, Franko Pahović, Nina Šimonović, Severina Nović, Nikolina Ritossa, Monika Ritoša, Mikela Oklen i Paolo Pilato.
Učeničke stipendije dobili su: Massimo Oklen, Cristina Lubiana i Maria Baldini.
Općinski načelnik Marko Ferenac čestitao je stipendistima na ugovorima te im zaželio puno uspjeha u školovanju kako bi svojim budućim radom mogli doprinijeti razvoju lokalne zajednice. Također, pozvao je učenike i studente da se maksimalno uključe u aktivnosti općine usmjerene na rad s mladima, najavljujući osnivanje savjeta mladih u sljedećoj godini, čiji je cilj osmišljavanje programa i aktivnosti za mlade kao i veća participacija mladih u lokalnoj samoupravi. Općina vam uvijek stoji na raspolaganju, te bi mi bilo drago da se u skladu sa svojim moućnostima uključite u naše aktivnosti, predlažite nam vaše ideje i siguran sam da ćemo zajedno život u našoj zajednici učiniti boljim, rekao je Ferenac.
Uz načelnika potpisivanju je nazočila i predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato koja je naglasila koliko Općina ulaže u djecu i mlade kroz različite programe, od naknada za novorođene, sufinanciranja vrtića i jaslica, do sufinanciranja produženog boravka u školi, školskih udžbenika, prijevoza i stipendija, ali i udruga usmjerenih na rad s djecom i mladima. Godišnje se na te namjene utroši preko 900.000 kuna, a samo za stipendije planira se 70.000 kuna godišnje.
Općina će za stipendije za školsku/akademsku 2017/2018. godinu ukupno izdvojiti 74.000 kuna.