Potpisan ugovor za gradnju vrtića u Vižinadi

Vižinada, 31.srpnja 2019. – Sjajne vijesti za sve stanovnike s područja Vižinade – danas, 31. srpnja, Općina Vižinada je sa zajednicom ponuditelja Vladimir Gortan d.d. iz Pazina i Domprojekt d.o.o. iz Zagreba potpisala ugovor o gradnji vrtića vrijedan 10.618.201,26 kuna (8.494.561,01 kuna plus PDV 2.123.640,25 kuna). U ime Općine ugovor je potpisao načelnik Marko Ferenac, dok je u ime izvođača ugovor potpisao predsjednik uprave tvrtke Vladimir Gortan d.d. Darvin Žufić.
 

Unutar 15 dana od potpisivanja ugovora započet će radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića, a predviđeno je da će oni trajati okvirno osam mjeseci. S početkom nove vrtićke godine 2020. sve će biti spremno, i vrtić će otvoriti svoja vrata za 55 mališana u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini. Općina na teret svoga proračuna tada planira zaposliti još tri odgajatelja.

Uz ugovor o izvođenju radova, Općina Vižinada sklopila je 31. srpnja s porečkom tvrtkom Istra Inženjering d.o.o. i ugovor o obavljanju usluge stručnog nadzora projekta “Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića Vižinada”. Vrijednost ovog ugovora je 248.750 kuna s uključenim PDV-om, a dokument podrazumijeva, među ostalim, da će Istra Inženjering svakodnevno nadgledati radove i paziti da budu u skladu s projektnom dokumentacijom, održavati kvalitetu radova, organizirati stručnjake raznih profila koji će obavljati preglede gradilišta, pratiti i kontrolirati trošenje novca i drugo.

– Ovaj projekt bio nam je na samom vrhu liste prioriteta, jer je njegov značaj za našu zajednicu iznimno velik. Svakodnevno činimo sve da podižemo kvalitetu života našeg stanovništva, a za sve mlade obitelji s malom djecom, upravo je novi vrtić s proširenim kapacitetima bila jedna od ključnih stvari koja im je nužna za svakodnevno funkcioniranje. Neopisivo smo sretni i zadovoljni što je ovaj dugo planirani projekt od početne ideje napokon došao do završne točke, kada možemo reći da nas još samo nekoliko mjeseci dijeli od trenutka kada će novi vrtić otvoriti svoja vrata za sve mališane s područja naše općine – rekao je Marko Ferenac, načelnik Općine Vižinada.

Autor fotografija: Općina Vižinada, na slici s lijeva: Darvin Žufić, Marko Ferenac, Dino Ružić, Neda Šainčić Pilato.