Parenzana vas čeka u nedjelju na još jednom rekreativnom biciklističkom maratonu!

Kao finale sezone, u nedjelju 25. rujna po 25. put organiziramo Rekreativni biciklistički maraton Parenzana, sa startom u 10 sati. Mnogima je upravo taj maraton omiljeno događanje, i zbog toga tradicionalno okuplja više od tisuću biciklista i rekreativaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i šire. Organizator događanja je Turistička zajednica Općine Vižinada.

U trenucima kada krajolik netaknute prirode već polako postaje prošaran nijansama jeseni, doživite fantastično iskustvo bicikliranja duž trase Parenzane kroz Karojbu, Motovun, Istarske toplice, Livade i Ponte Porton te natrag u Vižinadu. Maraton je duljine 46 kilometara i vozi se asfaltiranom cestom. Start maratona je u nedjelju 25. rujna u 10 sati na glavnom trgu u Vižinadi, a za one koji prednost ipak daju hodanju, organizira se tura pješačenja duga deset kilometara s početkom u 10.15 sati, uz okrjepu za sve sudionike. Bit će to nezaboravan dan koji će obilježiti dobra atmofera, ljubav prema prirodi i zdravom životu te odlično druženje.

Preporuka je da se za sudjelovanje registrirate online, na linku https://bit.ly/3TAeRkF, a niste li u mogućnosti to obaviti preko online obrasca, prijave će biti otvorene i na dan maratona od 7.00 do 9.00 sati u školskoj sportskoj dvorani u Vižinadi. Nakon što se prijavite online potrebno je uplatiti kotizaciju na žiro-račun Turističke zajednice Općine Vižinada IBAN: HR6023800061110010921, s pozivom na broj HR67 – OIB uplatitelja, uz naznaku “kotizacija za Parenzanu”. Na web stranici možete preuzeti obrazac te ispunjenog dostaviti putem elektroničke pošte na [email protected].

Nakon izvršene uplate na mail ćete dobiti potvrdu o sudjelovanju koju ćete pokazati našem osoblju na dan manifestacije u vremenu od 7 do 9 sati radi preuzimanja broja, majice, medalje i vode. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 70 kuna po osobi, a uključuje majicu, medalju, vodu, okrjepu i obrok. Djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju, dok ujedno sva djeca mlađa od 14 godina moraju imaju suglasnost roditelja ili staratelja za sudjelovanje u maratonu ili osiguranu pratnju odrasle osobe. Za mlađe od 16 godina obavezno je korištenje zaštitne kacige.

Ne propustite ovo fantastično rekreativno događanje koje znatno obogaćuje turističku ponudu i nakon ljetne sezone te promiče vrijednosti prirodnih ljepota i Vižinade kao sve popularnije turističke destinacije u unutrašnjosti Istarskog poluotoka.