Organizirali smo nezaboravne blagdane za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom

Kad je feštanje u pitanju najveći majstori dobrog raspoloženja su naši umirovljenici, a to su pokazali 12. prosinca kad je za njih upriličen prijem u Lovačkom domu. Tom su prilikom za sve umirovljenike i osobe starije od 65 godina, te članove Društva invalida Poreč i drugih udruga koje se brini o invalidima, a imaju prebivalište na području općine Vižinada, osigurani prigodni blagdanski poklon paketi. Paketi su podijeljeni na zajedničkom druženju u Lovačkom domu koje je započelo u 17 sati, i feštalo se uz živu glazbu i prigodan domjenak.

A beskrajno su se veselili najmlađi, u društvu Djeda Mraza, 18. prosinca u Domu kulture u Vižinadi. Božićnu čaroliju organizirali smo za djecu od jedne godine starosti do četvrtog razreda osnovne škole, i oduševljeni klinci najprije su od 18 sati pogledali odličnu dječju predstavu u izvedbi Teatra Naranča, a nakon toga zavladala je sveopća razdraganost jer je u Dom kulture pristigao Djed Mraz koji je svoj djeci podijelio poklone. Bilo je odlično, i vjerujemo da će naši mališani dugo pamtiti ove blagdane.

Tako smo i 2023. godinu rezimirali stavljajući naglasak na one koji su nam najvažniji i kojima smo uvijek pomoć i podrška – djecu, starije sugrađane te osobe s invaliditetom. A druženje se nastavlja događanjem Adventska bajka na šterni u srijedu 20. prosinca, i tom će prilikom nastupiti djeca iz vrtića i škole te će nas duo Little Whisper počastiti odličnom glazbom uz kuhano vino, čaj, kobasice i fritule. Važno je napomenuti kako će se tom prigodom prodavati i božićni ukrasi koje su izrađivala djeca u cilju prikupljanja sredstava za vanjsku školsku učionicu, dok će se dio prihoda od prodaje jela i pića također donirati školi.