Općinski načelnik u posjeti školi i vrtiću

Već tradicionalno prvog dana škole Općinski načelnik sa svojim suradnicima posjećuje školu i vrtić. Tako je bilo i ove godine, te je tom prigodom svim učenicima i učiteljima zaželio sretan početak nove školske godine te puno uspjeha u radu. Osobito je pozdravio prvašiće kojih ove godine ima desetoro, a na školskim klupama dočekali su ih prigodni darovi. Tom prigodom je Osnovnoj školi Jože Šurana, PŠ Vižinada donirano i jedno računalo.

U posjeti s načelnikom bila je i predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato koja je istaknula ulogu Talijanske zajednice u Vižinadi i potaknula učenike na učenje talijanskog jezika te pohađanje raznih slobodnih aktivnosti koje se u okviru zajednice provode.
Nakon posjete školi predstavnici Općine posjetili su i područni dječji vrtić koji je s radom nastavio 01. rujna te ih darovali s potrošnim materijalom, bojicama i slikovnicama. Ove je godine u dječji vrtić upisano ukupno 34 djece koji su raspoređeni u dvije odgojne skupine, te je Općina dala suglasnost Dječjem vrtiću Radost za zapošljavanje jednog asistenta na određeno vrijeme do 30. lipnja 2018. godine.