Općini Vižinada odobreno dodatnih 100.000 kuna za obnovu nerazvrstane ceste

Načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac jučer je u Multimedijalnom centru u Medulinu potpisao ugovor o dodjeli nacionalnih sredstava u okviru Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu. Vižinadi je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo sufinanciranje provedbe projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste na dionici Bajkini-Nardući-Vrbani-Klis u iznosu od 99.500 kuna.
 

Cijeli projekt rekonstrukcije, dovršene prošle godine, vrijedan je 1,8 milijuna kuna, od kojih su već dodijeljena bespovratna sredstva u visini od 1,47 milijuna kuna iz Program ruralnog razvoja RH 2014-2020 – Mjere 7.2.2., a ovim dodatnim sredstvima smanjuje se učešće općine koje sada iznosi  nešto više od 230 tisuća kuna.

Rezultat provedbe projekta je rekonstruirana jedna cesta na dionici Bajkini-Nardući-Vrbani-Klis u duljini 2.118 metara koja je u trenutku prijave asfaltirana i uređena za promet motornih vozila i pješaka ali se asfaltni zastor nalazi u vrlo lošem i trošnom stanju. Kontinuiranim ulaganjem u poboljšanje kvalitete infrastrukture na ruralnom području očekuje se poboljšanje kvalitete života za 69 stanovnika naselja Bajkini, Nardući i Vrbani ali i za 1.158 stanovnika Općine Vižinada.

Više o samom projektu možete pronaći ovdje. (link)