Općini Vižinada odobreno 1,2 milijuna kuna za izgradnju dječjeg vrtića

U utorak, 17. srpnja 2018. godine, u Zagrebu, općinski načelnik Marko Ferenac potpisao je ugovor o sufinanciranju izgradnje novog dječjeg vrtića Vižinada u visini od 1,2 milijuna kuna. Sredstva su odobrena iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima kojeg provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Radi se o prvim sredstvima za provedbu ovog projekta vrijednog gotovo 8 milijuna kuna, a za kojeg su sredstva prvotno zatražena iz EU Programa ruralnog razvoja RH, te ista nisu bila odobrena. Budući da je u tijeku novi natječaj iz Programa ruralnog razvoja (popularna mjera 7.4.1.), razlika sredstava prijavit će se na aktualni natječaj te se nadamo kako će nadležna Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ovog puta imati više sluha za istarske projekte, među kojima je i naš novi vrtić, rekao je Marko Ferenac.
Zahvaljujemo Ministarstvu na prepoznavanju našeg projekta, te operativnosti koju je pokazalo te ćemo zahvaljujući ovim sredstvima započeti izgradnju novog vrtića i jaslica za naše mališane, istaknuo je Ferenac.