Općina Vižinada sufinancira nabavku radnih bilježnica i školskog pribora

Općina Vižinada-Visinada nastavlja s praksom sufinanciranja nabavke radnih bilježnica i školskog pribora za osnovnoškolce s prebivalištem na području Općine Vižinada-Visinada.
Za ovu je mjeru u općinskom proračunu za 2021. godinu osigurano 30.000,00 kuna. Svim učenicima dodijelit će se novčani bonovi u vrijednosti od 300,00 kuna po učeniku za niže razrede i 400,00 kuna po učeniku za više razrede.

Ove se godine u sufinanciranje uključila i Zajednica Talijana Vižinada te će učenicima koji pohađaju talijanski jezik dodijeliti novčani bon u vrijednosti od 100,00 kuna.
Bonovi se mogu realizirati u prodavaonicama Narodne novine d.d., Istraalf d.o.o. – knjižara Matea i Libar d.o.o. u Poreču zaključno do 15. rujna 2021. godine.

Roditelji mogu preuzeti bonove u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vižinada-Visinada radnim danom od 26.07. do 04.08.2021. godine.

– Unatoč neizvjesnoj gospodarskoj situaciji odlučili smo se za sufinanciranje radnih bilježnica i školskog pribora za učenike koji pohađaju osnovnu školu jer su nam odgoj i obrazovanje prioritet u razvoju lokalne zajednice. Veseli me činjenica što je Općina Vižinada kao općina prijatelj djece usmjerena u poticanje razvoja djece i mladih, a ovakvim demografskim mjerama nastojimo dodatno pomoći našim sugrađanima, i osobito mladim obiteljima osigurati kvalitetnije uvjete življenja na području naše općine. Siguran sam da će ova pomoć dobro doći i u ovo neizvjesno vrijeme kada se svi zajedno još uvijek borimo s epidemijom koronavirusa i ekonomskom krizom koja nas je zatekla – rekao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.

Inače, u školskoj godini 2021/2022. u Osnovnu školu Jože Šurana Višnjan, PŠ Vižinada upisano je 100 učenika, što je više nego prethodne godine kada ih je bilo 94.