Općina Vižinada sufinancira nabavku radnih bilježnica i školskog pribora

Općina Vižinada-Visinada nastavlja s praksom sufinanciranja nabavke radnih bilježnica i školskog pribora za osnovnoškolce s prebivalištem na području Općine Vižinada-Visinada. Za ovu je mjeru u općinskom proračunu za 2020. godinu osigurano 30.000,00 kuna. Svim učenicima dodijeliti će se novčani bonovi u vrijednosti od 300,00 kuna po učeniku za niže razrede i 400,00 kuna po učeniku za više razrede.

Bonovi se mogu realizirati u prodavaonicama Istraalf d.o.o. – knjižara Matea i mLibar d.o.o. u Poreču zaključno do 15. rujna 2020. godine.

Roditelji mogu preuzeti bonove u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vižinada-Visinada radnim danom od 27.07. do 04.08.2020. godine.

Unatoč neizvjesnoj gospodarskoj situaciji odlučili smo se za sufinanciranje radnih bilježnica i školskog pribora za učenike koji pohađaju osnovnu školu iz razloga jer su nam odgoj i obrazovanje prioritet u razvoju lokalne zajednice. Prošle smo godine zasluženo dobili prestižnu titulu Općina prijatelj djece, te sam ponosan što je Općina Vižinada usmjerena u poticanje razvoja djece i mladih, a ovakvim demografskim mjerama nastojimo dodatno pomoći našim sugrađanima i osobito mladim obiteljima osigurati kvalitetnije uvjete življenja na području naše općine. Siguran sam da će ova pomoć dobro doći i u ovo neizvjesno vrijeme kada se svi zajedno borimo s epidemijom koronavirusa i ekonomskom krizom koja nas je zatekla, rekao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.

 

Inače, u školsku godinu 2020/2021. u Osnovnu školu Jože Šurana Višnjan, PŠ Vižinada upisano je 94 učenika što je više nego prethodne godine kada ih je bilo 92.