Općina Vižinada nastavlja s programom sufinanciranja prijevoza za učenike srednjih škola

Obavještavaju se svi učenici srednjih škola s prebivalištem na području Općine Vižinada da će im se sukladno Odluci Općinskog načelnika sufinancirati 25% iznosa mjesečne karte školskog prijevoza.

Naime, Odlukom Vlade Republike Hrvatske o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2017/2018. odobrava se sufinanciranje 75% troškova međumjesnog javnog prijevoza, dok preostali dio plaćaju učenici. Općina Vižinada će od tog dijela učenicima sufinancirati 25% troškova međumjesnog javnog prijevoza, odnosno 5% od ukupnog iznosa mjesečna karte. Mole se učenici da prilikom kupovine karte obrate pozornost na subvenciju, a u slučaju nepravilnosti da se jave u Jedinstveni upravni odjel Općine Vižinada na telefon 052/446-425 ili putem maila [email protected].
Uz prethodno donesenu odluku o sufinanciranju troškova nabave školskih udžbenika i pribora za učenike Osnovne škole kojom se svakom učeniku daje poklon bon u vrijednosti od 250 kuna, ovime se Općina Vižinada pokazuje kao socijalan partner učenicima i njihovim roditeljima tijekom školovanja. Svim učenicima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine.
Odluku o sufinanciranju troškova javnog prijevoza možete preuzeti ovdje.