OD BRIGA DO BRIGA

Projekt “OD BRIGA DO BRIGA” nastao je iz kritičkog pregleda stanja umjetnika u Oberwallisu, a kojeg je inicirala Udruga umjetnika iz Švicarske VISARTE WALLIS kako bi kroz kulturu i likovne radove povezali dva Briga – onaj u švicarskom kantonu Wallis i naš Ritošin Brig. Oni su umjetnici, praktički virtualni, lutaju i traže novi dom u drugom Brigu u Hrvatskoj, ili barem privremeni azil.

Njihov Brig je kulturno središte Oberwallisa, malog mjesta s oko 10 000 stanovnika usred planina. U susjedstvu se nalazi Matterhorn i najveći glečer Alpa, ledenjak Aletsch.
 
S druge strane, nalazi se Ritošin Brig, mjesto s nešto više od 100 stanovnika nedaleko Vižinade, a kojeg su švicarski umjetnici posjetili ovog proljeća i upoznali se s mjestom i lokalnim znamenitostima. I tu je pao dogovor u suradnji s Općinom Vižinada da se u našem Brigu održi likovna izložba uz mogućnost predstavljanja istarskog Briga u Švicarskoj.
 
Izložba će se održati u subotu 07.10.2017. u 18 sati u prostorijama župnog stana u Ritošinom Brigu gdje će umjetnici izložiti svoju prtljagu i kofere – tema izložbe je putovanje od Briga do Briga. Izložbu će otvoriti Limena glazba Zajednice Talijana Vižinada.
 
Izložba će biti snimljena i dokumentirana, a predstavljanje hrvatskog  Briga bit će prikazano u Zeughauskulturu u švicarskom Brigu 14.10.2017. godine.
 
Pozivamo Brižanke i Brižane, prijatelje Briga i sve zainteresirane da se pridruže na druženju s našim gostima iz švicarskog Briga, u subotu 07.10.2017. u 18 sati u prostorijama župnog stana u Ritošinom Brigu.
Više informacija o događaju možete pogledati na sljedećim stranicama  www.visarte.ch  i  www.visarte-oberwallis.ch.