Obnavlja se zapušteni dio interijera općinske zgrade

Nakon prošlogodišnjeg preuređenja prostorija u zgradi Općine Vižinada, ovaj projekt je nastavljen na način da su ovih dana započeli radovi na parcijalnoj obnovi zgrade. Točnije, ove će se godine preurediti zapušteni dio interijera u kojem će nakon završetka radova svoje mjesto naći nova arhiva, sanitarni čvor, spremišta i dva ureda koji će se, ako bude potrebe, moći iznajmiti tvrtkama za obavljanje poslovne djelatnosti ili nekoj od udruga civilnog društva. Radove obavlja tvrtka Građevinarstvo Ritoša d.o.o. iz Vižinade čija je ponuda odabrana kroz postupak jednostavne nabave, a ukupna vrijednost radova je 23.597,50 kuna s PDV-om.

Radovi se izvode prema glavnom arhitektonskom projektu kojeg je izradila tvrtka Crtam d.o.o. iz Tara te se u trenutačnoj fazi obavljaju grubi građevinski radovi, postavlja se vanjska stolarija, unutarnje pregrade i prva faza instalacija. Za sljedeću godinu u planu je unutarnje uređenje do kraja, odnosno, do pune funkcionalnosti prostora. Kad se to izrealizira na red bi trebala doći i obnova fasade općinske zgrade.

Radovi koji su već obavljeni, kao i ovi što su u tijeku, predstavljaju dobrobit za cijelu zajednicu jer omogućavaju Općini bolje uvjete i veću funkcionalnost, plus otvaraju mogućnost komercijalizacije prostorija koje do sad uopće nisu bile u upotrebi.

btr