Obilježen Dan antifašističke borbe

Povodom Dana obilježavanja antifašističke borbe 22. lipnja, delegacija Općine Vižinada položila je vijenac na spomenik palim borcima Narodno-oslobodilačke borbe u Vižinadi. Nazočni su bili općinski načelnik Marko Ferenac, zamjenik načelnika Oliver Arman, predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato, potpredsjednici Općinskog vijeća Maksimilian Ritossa i Alen Laković, vijećnice i vijećnici, predstavnici UAB-a i UDVDR-a, predstavnici sportskih klubova i drugi građani.

Marko Ferenac u pozdravnom govoru rekao je kako se ove godine obilježava 73. godina oslobođenja i pobjede na fašizmom, a isto tako i 75. godišnica pogibije Vranjeselaca što će se posebno obilježiti u listopadu, te je prisutne pozvao da minutom šutnje odaju počast poginulima u Narodno-oslobodilačkoj borbi kao i svima onima kojih danas nema, a svojim su radom doprinijeli očuvanju antifašizma i slobodi koju danas uživamo. Vrijednosti antifašizma treba njegovati i poštivati, sa zahvalnošću i s ponosom prisjećamo se svih onih kojih danas nema i onih koji vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti, rekao je Ferenac.
 
S obzirom da se 26. svibnja obilježava Dan državnosti, delagacija je posjetila mjesna groblja Božje Polje i Sveti Vital te položila vijence i zapalila svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu, kao i one koji su dali svoj doprinos u stvaranju Republike Hrvatske, a nisu sa nama.
 
Svim građankama i građanima Vižinade čestitamo Dan antifašističke borbe i Dan državnosti Republike Hrvatske.