NOVOST ZA IZDAVANJE PROPUSNICA

Sukladno zamolbama stožera Civilne zaštite Istarske županije te gradskih i općinskih stožera s našeg područja, stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske odobrio je mogućnost kretanja bez propusnica na području više jedinica lokalne samouprave, u našem slučaju na području bivše općine Poreč koje obuhvaća područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Poreč, Tar-Vabriga, Funtana, Vrsar, Sv.Lovreč, Višnjan, Vižinada, Kaštelir-Labinci. Slijedom toga, dopušteno je kretanje unutar tog područja, dok se propusnice izdaju samo za kretanja izvan tog područja.

Međutim, i dalje ostaju na snazi mjere zabrane okupljanja te se mole građani da se pridržavaju mjera i da ne zlorabe mogućnost kretanja bez propusnica. Slobodno kretanje se odnosi isključivo na olakšavanje obavljanja nužnih potreba građana, te molimo građane da se što manje kreću i budu odgovorni prema svome zdravlju i zdravlju cijele zajednice.

Sve informacije oko izdavanja propusnica možete dobiti u Stožeru civilne zaštite Općine Vižinada na broj telefona 052/446-102 ili putem maila [email protected], radnim danom od 8 do 14 sati.