Neprofitnim organizacijama Općina Vižinada iz proračuna dodijelila 174.000 kuna

Bez obzira što je iza nas pandemijska godina, Općina Vižinada pronašla je način da u svom proračunu pronađe novac za sve one koji svojim angažmanom kroz udruge i neprofitne organizacije doprinose razvoju društva u cjelini. Stoga je Općina Vižinada i ove godine nastavila s redovnom praksom financiranja programa i projekata od interesa za opće dobro, a iz općinskog je proračuna dodijeljeno ukupno 174.000 kuna.

U okviru programa “Jačanje poljoprivrede i gospodarstva” dodijeljeno je 4000 kuna, dok je za program “Javne potrebe u kulturi” izdvojeno ukupno 50.000 kuna. Programi iz područja sporta dobili su 95.000 proračunskih kuna, a u okviru programa “Ostale društvene potrebe”, na koji se prijavljuju različite udruge civilnog društva te udruženja iz područja lova, ribolova i zdravstva, podijeljeno je 25.000 kuna.

Odluku o dodjeli sredstava donio je općinski načelnik, prema Pravilniku o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro iz proračuna Općine Vižinada. Na temelju odluke sklopit će se ugovori o sufinanciranju programa i projekata s ukupno 18 udruga, društava i organizacija.

Dokumenti za preuzimanje