Nagrađeni najuspješniji studenti u rješavanju poslovnih slučajeva

U petak 10.06.2016. na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli održana je Završna ceremonija natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC) u organizaciji Start-Up udruge. Nakon mjesec dana, unutar kojih su timovi rješavali poslovne slučajeve, predstavnici partnera – gradova i poduzeća proglasili su pobjednike te im uručili nagrade. Na treće izdanje prijavio se rekordan broj natjecatelja s fakulteta iz Zagreba, Pule, Osijeka, Rijeke, Zadra i dr.

Amel Hadžipašić, predstavnik Start-Up udruge, izrazio je nadu da su ova rješenja poslovnih slučajeva samo početak suradnje između studenata i partnera natjecanja te da će se, kao što je često bio slučaj prethodnih godina, zaista realizirati. Dekanica fakulteta Danijela Križman Pavlović u svom je govoru navela da se projekt kroz godine proširio na nacionalnu razinu, u što se uvjerila prilikom posjete Ekonomskom fakultetu u Osijeku kada su pobjednici još jednog projekta Start-Up udruge, natjecanja Regional Case Study, dobili dekanova priznanja. Prisutne je pozdravila i Cinzia Zubin iz HBOR-a navevši kako snažno podržava udruge koje djeluju na području zapošljavanja i poticanja poduzetništva među mladima.

Općina Vižinada je u natjecanju sudjelovala s poslovnim slučajem Razvoj ideje Bike centra Parenzana za koji su pristigla četiri rješenja. Marko Ferenac u svom obraćanju pohvalio je rad Start-Up udruge i istaknuo kako su ovakve inicijative dobre jer aktivno uključuju mlade u poslovni svijet te im daju priliku da primjene stečeno znanje. Iskazao je zadovoljstvo dobivenim radovima te je istaknuo da su najbolji timovi dali rješenja razrađena do najsitnijih detalja pa očekuju njihovu realizaciju u budućnosti. Najboljim timom za poslovni slučaj Općine Vižinada proglašen je NiT (Nikolina Levak, Tea Banko) koji je nagrađen svotom od 2.500 kuna. Drugo i treće mjesto osvojili su Powerpuff girls (Gabriela Makovac, Roberta Paoletić, Daria Ragus) i tim Angelles (Anđelina Horvat, Ines Jurčec) kojima su dodijeljene utješne nagrade.

Ovogodišnji partneri na natjecanju pored Općine Vižinada bili su i Općina Svetvinčenat te poduzeće Idea Istra.