Mještani Vižinade odradili još jednu uspješnu eko akciju čišćenja prirode

Pokazati ekološku osviještenost i ljubav prema prirodi najbolji je način za ulazak u proljeće, pa su se mještani Općine Vižinada-Visinada okupili u subotu 23. ožujka na još jednoj eko akciji kojom su dali svoj doprinos čistoći okruženja u kojem žive.

Mještani su se okupili kod Vatrogasnog doma u jutarnjim satima i nakon raspoređivanja u grupe svatko je krenuo za svojim zadatkom. Čistila su se područja oko puteva, staza i šuma na području Općine Vižinada te uz nadaleko poznatu i svima omiljenu biciklističku stazu Parenzana. Ono što je posebno pohvalno je što se akciji odazvalo mnogo djece koja su došla s članovima svojih obitelji, što pokazuje da u našoj općini djeca od najranije dobi uče da je zdravo, zeleno okruženje neprocjenjivo blago, a briga o okolišu naša dužnost. Uz prisustvo toliko djece i druženje, kao najljepši dio subotnje priče, uvijek je tu nažalost i onaj posve suprotan, odnosno činjenica da otpad i dalje završava u prirodi, gdje mu nikako ne bi smjelo biti mjesto.

Nakon zavšetka eko akcije okupljeni mještani, mali i veliki, prigodno su ukrasili photo point lokaciju pokraj naše poznate lokomotive kako bi mještani i gosti mogli nezaboravnim fotografijama ovjekovječili posjetu Vižinadi. Za kraj su se svi sudionici eko akcije okupili na zajedničkom ručku i završili taj uspješan dan uz druženje i razgovor. Za kraj još jednom apeliramo na sve ljude da njeguju svoju svijest o očuvanju okoliša te da pravilno razvrstavaju otpad pazeći da ne završi na mjestima gdje ne bi smio biti.