Mještani, gosti, posjetitelji – potpišite što prije peticiju za rekonstrukciju dotrajale dionice ceste Vižinada-Kaštelir!

Dionicu ceste Vižinada-Kaštelir nužno je rekonstruirati što prije, zbog sigurnosti mještana i svih ljudi koji koriste tu prometnicu svakodnevno i u turističkoj sezoni koja nam kuca na vrata. Iako svjesni činjenice o nužnosti rekonstrukcije, i unatoč tomu što je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac kao županijski vijećnik u Skupštini Istarske županije u više navrata tražio da se Istarska županija aktivno uključi u financiranje rekonstrukcije spomenute dionice, to na žalost nije prihvaćeno. S obzirom da za žitelje Vižinade ta cesta doslovno znači život, a zbog svoje dotrajalosti svakim danom propada sve više i predstavlja veliku opasnost za sve sudionike u prometu, Općinsko vijeće Općine Vižinada iniciralo je potpisivanje peticije za inicijativu kojom bi se u što skorijem roku omogućila i sufinancirala rekonstrukcija spomenute dionice Vižinada-Kaštelir.

Peticija se može potpisati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vižinada, caffe barovima Parenzana i Bumba bar, marketima Ela i Trgovine Krk, te frizerskim salonima u naselju Vižinada, kao i putem aktivista uključenih u prikupljanje potpisa. Osim toga peticiju je moguće potpisati i putem online platforme na sljedećoj poveznici:

https://www.peticijeonline.com/signatures/peticija_za_rekonstrukciju_upanijske_ceste_c_5041_dionice_katelir_-_viinada/

Napominjemo da potpisivanje peticije nije ograničeno samo na stanovnike Općine Vižinada-Visinada već ju mogu potpisati svi sudionici u prometu, uključujući i goste koji smatraju da spomenuta cesta treba hitnu obnovu. Uključite se i potpišite – neka se naš glas čuje!