Informativna radionica „Kako dobiti 60 % bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća i višestambenih zgrada“

Pozivamo sve zainteresirane građane na informativnu radionicu koju organizira Općina Vižinada, u suradnji s tvrtkom Delfin grupom d.o.o., na temu „Kako dobiti 60% bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća i višestambenih zgrada“. Radionica je za građanstvo potpuno besplatna, a bit će održana u srijedu, 21. srpnja 2021. godine u 18:00 sati u prostorijama Zajednice Talijana Vižinada na adresi Vižinada 19.

Cilj ovih programa je nastaviti poticati primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Na taj će se način smanjiti količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigurati energetske i financijske uštede i povećati kvaliteta boravka u prostoru. Građanima se tako, neovisno o lokaciji, sa do 60% sredstava sufinancira povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa, poda, krova, zamjena stolarije energetski učinkovitijom te ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije.
Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava.
Na Javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju do 600m2 ili do 3 stambene jedinice te više od 50% površine namijenjene stanovanju. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani čije kuće imaju energetski razred C ili niže.
Dobrodošli!