Dječji tjedan u Vižinadi obilježit će brojne edukativne i zabavne aktivnosti za najmlađe

I ove godine u Vižinadi se priprema iznimno bogat i sadržajan Dječji tjedan koji će trajati od 29. rujna do 07. listopada 2023., a obuhvatit će niz edukativnih i zabavnih aktivnosti za djecu svih uzrasta.

Sve započinjeu petak 29. rujna kad će se u Kreativnom centru Sonda održati svečana sjednica općinskog vijeća Općine Vižinada uz nastup dječjeg zbora iz OŠ “Jože Šurana”. Sljedeći dan, subota 30. rujna, donosi likovno natjecanje Ars Sacra Ex Tempore za djecu s područja Općine Vižinada koje će se održati na Battistellinoj šterni, a namijenjeno je djeci od sedam do 14 godina. Ponedjeljak 02. listopada započet će programom Naša prava – naše obveze kroz koji će djeca u PV Vižinada izrađivati plakate, a onda u goste stiže Marijan Paljuh koji će vrtićarce učiti kako plesti košare od beka (vrbinog pruća) na starinski, tradicionalan način. U vrtiću će se aktivnosti nastaviti i u utorak 03. listopada kad će se u njemu održati Sajmeni dan s lutrijom igračaka, a male polaznike vrtića posjetit će i općinski načelnik Marko Ferenac. Istog dana u osnovnoj školi u Vižinadi učenici će prisustvovati Znanstvenom showu Nutty scientists namijenjenom osmoškolcima u dobi do 12 godina, i to je događanje zapravo poklon Općine Vižinada učenicima.

Srijeda 04.listopada jutarnji centar zbivanja ponovno vraća u vrtić gdje će se održati predstava Pčelica Maja u izvedbi Teatra Naranča, što je također poklon Općine Vižinada djeci, a dan se nastavlja u osnovnoj školi kroz vesele aktivnosti u povodu obilježavanja Dječjeg tjedna – crtanje kredom u školskom dvorištu, izrada plakata o sreći, zajednički ples u školskoj dvorani, zajednička šetnja (namijenjeno nižim razredima PŠ Vižinada). Istog dana učenike će posjetiti načelnik Ferenac, a zbivanja će završiti sajmom razmjene u školskom holu, naziva NE BACAJ! – donesi, zamijeni, novi trend pokreni.

Tradicijske igre u vanjskom prostoru vrtića, u kojima će sudjelovati sve skupine, bit će glavna događanja u četvrtak 05. listopada, dok će narednog dana, u petak 06. listopada, vrtićarci prošetati Vižinadom zbog događanja naziva Poruke djeci odraslima. Tom će prilikom djeca dijeliti balone i pisane poruke, ujedno će posjetiti lokalni DVD Vitis uz edukativno razgledavanje prostorija i vatrogasnih vozila te će se na kraju dana uključiti u humanitarnu akciju Šareni hodnici kojom se prikupljaju slikovnice za djecu koja borave u bolnici. Dječji tjedan završava u subotu 07. listopada u znaku sporta, i to događanjem nazvanim Tornajmo dicu na Šantoma!, a bit će organizirana šetnja i tradicionalne igre u organizaciji Kickboxing kluba ZEUS Vižinada.