Darivali smo naše umirovljenike i bebe rođene tijekom 2022. godine

Željeli smo ovo vrijeme blagdana učiniti posebnim za sve naše mještane, i sve generacije, kako bismo 2022. godinu zaokružili u zajedništvu, brinući jedni o drugima. 

Stoga smo najprije našim starijima, koji su neprocjenjiv dio ovdašnje zajednice, podijelili simbolične poklon pakete. Dobili su ih umirovljenici te svi stariji od 65 godina, a poklon paketi ovog su puta imali i poseban dodatak. U svakom je, među ostalim, bila i čestitka koju su izradila djeca iz našeg područnog vrtića i škole, u sklopu projekta “Općina prijatelj djece”. Zahvaljujemo djeci na ovom hvalevrijednom angažmanu i vjerujmo da su čestitke iskreno obradovale naše starije mještane.

A potom smo već tradicionalno upriličili u općinskoj vijećnici darivanje beba rođenih tijekom 2022. godine, pri čemu je ulogu Bake Mrazice izvrsno odigrala naša pročelnica Gordana Bottezar. Bilo je ukupno 13 beba te nas neizmjerno veseli što jedna mala Vižinada intenzivno daje doprinos državnom natalitetu. Uostalom, na najmlađima počiva naša budućnost i ta nas činjenica u našem radu uvijek vodi kao imperativ, osobito stoga što Vižinada nosi epitet “Općina prijatelj djece”. Naše su aktivnosti uvijek usmjerene na boljitak života mladih obitelji, pa vjerujemo da su roditeljima pomogle i naknade koje smo povećali prošle godine. Tako se za prvo dijete u obitelji dobiva 2000 kuna, za drugo 3000 kuna, za treće 4000 kuna te za četvrto i svako sljedeće 5000 kuna. 

Album- darivanje beba