Dan Općine i blagdan Sv. Jeronima

Općina Vižinada-Visinada je proslavila Dan Općine i blagdan Sv. Jeronima. Program je započeo likovnom izložbom u Ckrvi sv. Ivana s početkom u 16,30 a sveta misa održana je crkvi zaštitnika Vižinade, Sv. Jeronima. Prije održavanja svečane sjednice održana je degustacija  proizvoda od nara prilikom prezentacije projekta Rast Istre.

Na  svečanoj sjednici na Battistellinoj šterni uručena su priznanja zaslužnim građanima u protekloj godini:
 
Zahvalnica Općine Vižinada za 2014. godinu dodijeljena je:
Daliboru  Radešiću – koji je bio dugogodišnji igrač, trener pionira te član izvršnog odbora i tajnik Nogometnog kluba Vižinada a koji sada aktivno sudjeluje u organizaciji natjecanja te svojim nesebičnim radom i zalaganjem doprinosi napretku rada kluba.
 
Mauriziu Tremulu –  predsjedniku Izvršnog odbora Talijanske Unije u Rijeci, koji od samog osnivanja daje potporu, podržava i omogućava rad svih sekcija pri  Zajednici Talijana u Vižinadi a posebno za veliki doprinos i uložene napore prilikom rekonstrukcije sjedišta zajednice.
 
Plaketa Općine Vižinada za 2014. godinu dodijeljena je:
Nedi Šainčić Pilato –  zbog iznimnog doprinosa zajednici a posebno ove godine zbog dovršetka rekonstrukcije zgrade Zajednice Talijana, te zbog rada kojeg ulaže a reflektira se kroz uspjehe mladih pjevača, članova Limene glazbe i drugih sekcija. Volonter je u Tutističkoj zajednici općine Vižinada i ističe se ne štedeći vrijeme i trud, pružajući sve od sebe u  manifestacijama Slatka Istra i Parenzana  te svojim radom obogaćuje društveni život u Vižinadi a kao vijećnica pridonosi ukupnom razvoju općine.
 
Općinski načelnik dodijelio je priznanja zaslužnim građanima a ove su godine dobitnici priznanja:
 
Marica Ledić – za veliki doprinos kao učiteljici hrvatskog jezika OŠ Jože Šurana Višnjan i PŠ Vižinada koja svojim radom pridonosi kvaliteti u odrastanju učenika, promiče njihov razvoj te ih kao mentor potiče na literarno stvaralaštvo i postizanje rezultata na raznim natjecanjima čime pozitivno pridonosi promoviranju Općine Vižinada-Visinada i njenom ukupnom razvoju.
 
Kristian Ritoša – za postignute rezultate kao najmleđem članu Boćarskog kluba Vižinada koji je na raznim natjecanjima osvojio više medalja i priznanja te svojim radom i igrom zaslužan za ostvarene uspjehe Boćarskog kluba Vižinada.
 
Zvonimir Blažević – za veliki doprinos kao dugogodišnjem volonteru Turističke zajednice Općine Vižinada koji svojim nastupom na Biciklističkom maratonu Parenzana pomaže oko organizacije manifestacije.
 
Lep Ferenac – za dvadesetogodišnji doprinos kao zaposleniku Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vižinada-Visinada koji svojim radom nesebično pomaže građanima.