Adventska bajka u Vižinadi donosi veselje za sve generacije

Vrijeme blagdana i ove ćemo godine obilježiti bogatim programom Adventska bajka u Vižinadi koji će trajati skoro do Božića, a osmislili smo brojna događanja za sve generacije.

Počinjemo već sutra, u utorak 06. prosinca, kad će u 16 sati djeca iz vrtića i osnovne škole uživati u predstavi “Šesta noć prosinca” koju će izvesti dobro poznati Teatar Naranča, a onda slijedi pravo veselje i podjela poklona za djeci Svetog Nikolu ispred crkve sv. Jeronima.

Nismo zaboravili ni naše drage umirovljenike, pa smo u srijedu 14. prosinca te u četvrtak 15. prosinca od 9 do 11 sati za njih organizirali podjelu poklon paketa i prigodno predbožićno druženje pokraj Battistelline šterne.

Brzo nam potom slijedi petak 16. prosinca kad ćemo u podne, pokraj Battistelline šterne, imati prijem za novorođenu djecu (oni koji su rođeni 2022.), a za ostalu djecu ovo će biti velik i beskrajno sretan dan s obzirom da u 16 sati Djed Božićnjak dolazi u Vižinadu. Svoj djeci starosti od godine dana do četvrtoga razreda osnovne škole podijelit ćemo poklon pakete, pri čemu će Jelena Jekić fotografirati tu veselu atmosferu. Ujedno, napravit će fotografije svakog djeteta, pa će roditelji kasnije od nje moći kupiti kalendar s fotografijom po cijeni od 30 kuna. U 18 sati u Centru za posjetitelje Maraston otvara se izložba jaslica, što je projekt Zajednice Talijana Vižinada, a dan će završiti na najljepši mogući način – Adventskom bajkom na šterni s početkom u 18 sati, uz bogatu eno-gastru ponudu i nastup benda 2BMB.

Subota 17. prosinca donosi božićno fotografiranje u Centru za posjetitelje Maraston (od 12 do 18 sati), dok u 17.30 sati možete uživati u božićnom koncertu Zajednice Talijana u Domu kulture. Nastupit će mali pjevači, plesna skupina, mješoviti zbor “Armonia”, “Brass band”, Ana Vedriš i Maria Baldini.

I sport je dobio svoje zasluženo mjesto u programu, pa u srijedu 21. prosinca u 18 sati u Domu kulture počinje predbožićno klupsko natjecanje Kickboxing kluba Zeus, a već u četvrtak 22. prosinca prelazimo na zanimljivu radionicu za djecu “Izrada božićnih kolačića s bakom Mraz” koja počinje u 16 sati u Centru za posjetitelje Maraston. I tog dana čeka vas Adventska bajka na šterni s početkom u 18 sati – odlična eno-gastro ponuda te pjesma i ples uz Alma Creep band.

Dođite i doživite svoju adventsku bajku upravo u Vižinadi!