Novosti

Radovi na nogometnom igralištu Fabrika u Vižinadi kreću sljedeći tjedan

Više…

Sretan Uskrs! Buona Pasqua!

Više…

Mještani Vižinade odradili još jednu uspješnu eko akciju čišćenja prirode

Više…

Obavijesti

Odluka o isplati jednokratnog novčanog primanja

Vlada R Hrvatske, na sjednici održanoj 14. ožujka 2024., donijela Odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, kako bi se omogućila isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovina. U prilogu dostavljamo informaciju vezano uz isplatu jednokratnog novčanog primanja.

Više…

Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Općine Vižinada-Visinada

Na osnovi članka 61. Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor („Narodne novine“, broj 66/15 – pročišćeni tekst, 104/15 – Odluka i Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske, broj U-I-1397/2015, 48/18, 98/19), Izborno povjerenstvo VIII. izborne jedinice objavljuje Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Općine Vižinada-Visinada

Više…

OBAVIJEST O PREKIDU VODOOPSKRBE

Dana 26.3.2024. (utorak) zbog radova na vodovodnoj mreži bez vode će biti slijedeće ulice i naselja: – Staniši (br. 5 A), Lašići (br. 12 – 14) kod Vižinade od 8 – 11 sati Nakon normalizacije vodoopskrbe može se dogoditi da se kod nekih potrošača pojavi zamućenje vode. U slučaju pojave zamućenja vode, potrebno je obavijestiti […]

Više…

Općina Vižinada
prijatelj djece

OŠ Jože Šurana Višnjan ove godine sudjeluje u Erasmus+ programu

Više…

Učenici u posjeti udruzi za zaštitu životinja

Više…

Projekti

Kanalizacijski sustav Vižinada

Više…

Izmjene i dopune prostornog plana uređenja općine Vižinada

Više…
 • Povijest i kulturna baština

  Vižinada je mjesto iznimno bogate povijesne i kulturne baštine, a već na gradinama u okolici vidljivi su tragovi života iz pretpovijesti, antike i ranog srednjeg vijeka. Pokraj sela Ferenci u arheološkim istraživanjima početkom 50-ih godina prošlog stoljeća pronađeni su tragovi slavenske nekropole iz 7. stoljeća, a prvi pisani spomen iz 1177. govori o Vižinadi kao posjedu porečkih biskupa.

  Povijest i kulturna baština
 • Odgoj i obrazovanje

  U državi s poražavajućom natalitetnom slikom stava smo da i na lokalnoj razini treba poduzeti sve moguće mjere kako bi se obiteljima s djecom olakšao život te da djeca, uz redovno školovanje ili pohađanje vrtića, na raspolaganju moraju imati i brojne druge dodatne aktivnosti i edukacije.

  Odgoj i obrazovanje
 • Kultura, sport i civilno društvo

  Na području općine djeluje nekoliko sportskih klubova i udruga koje svojim aktivnostima promiču razvoj sporta, kulture i civilnog društva. Općina Vižinada redovito financijski i logistički potpomaže sve koji djeluju unutar segmenta kulture, sporta i civilnog društva, koje je jedan od temelja funkcioniranja naše općine.

  Kultura, sport i civilno društvo
 • Zaštita okoliša

  Zaštitom okoliša osigurava se cjelovito očuvanje kakvoće okoliša, očuvanje bioraznolikosti i krajobrazne raznolikosti te georaznolikosti, racionalno korištenje prirodnih dobara i energije na najpovoljniji način za okoliš, kao osnovni uvjet zdravog života i temelj koncepta održivog razvitka.

  Zaštita okoliša