Novosti
3.8.2016. 4:35:06

Završeni radovi na uređenju okoliša kuće Maraston

Završeni radovi na uređenju okoliša kuće Maraston Nakon što je uspješno dovršena I. faza rekonstrukcije kuće Maraston, budućeg kulturno-turističkog centra Vižinada, započeli su radovi na uređenju okoliša zgrade koji je bio vrlo zapušten. Radovima je bilo obuhvaćeno čišćenje okoliša od otpadnog i građevinskog materijala, zidanje potpornog kamenog zida, te uređenje parkirališne površine. Radovi su započeli srednim srpnja a izvodila ih je tvrtka Građevinarstvo Ritoša iz Ritošinog Briga. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 30.915,00 kuna s uključenim PDV-om.

1.8.2016. 15:24:09

XX. Slatka Istra u Vižinadi

Na vrata kuca XX. "Slatka Istra" koja će se održati 14. kolovoza 2016.

Nadamo se da ćete isprobati pripravljati nove kolače po prikupljenim i starim receptima vaše none i mame, te da ćete uživati u radu i u plodovima svoga rada,kao i da ćete svoje kolače spremiti za izložbu da ih probamo, a našoj komisiji da ih stručno ocijeni.

29.7.2016. 15:29:14

Natječaj za dodjelu javnih površina

Natječaj za dodjelu javnih površina
U prilogu možete preuzeti Javni natječaj za dodjelu javnih površina za postavljanje ugostiteljskih i trgovačkih radnji za vrijeme održavanja pučke fešte „Sv. Marija Vela“.

Dokumenti za preuzimanje:

13.7.2016. 23:37:48

Uskoro priključenje na novu kanalizaciju

Uskoro priključenje na novu kanalizaciju Koncem kolovoza ili početkom rujna započet će priključivanje kućanstva u Vižinadi na novi sustav sanitarne odvodnje s pročišćavanjem otpadnih voda. Gradnja kanalizacije započela je koncem siječnja 2015., a završila je u travnja 2016. s prekidom tijekom lanjskog srpnja i kolovoza, za vrijeme turističke sezone.
 

11.7.2016. 0:56:57

Općina i županija zajednički održavaju Parenzanu

Općina i županija zajednički održavaju Parenzanu Početkom godine Istarska županija potpisala je s gradovima i općinama n Okvirni sporazum o zajedničkoj suradnji na održavanju trase nekadašnje pruge Parenzane. Temeljem tog sporazuma u travnju je potpisan Ugovor  o isplati tekuće pomoći jedinicama lokalne samouprave za provedbu zajedničkog održavanja trase Parenzane tijekom 2016. godine.

11.7.2016. 0:13:18

Nastavak izgradnje javne rasvjete

Nastavak izgradnje javne rasvjete Nakon uspješno provedenog projekta modernizacije javne rasvjete na području cijele općine, Općina Vižinada nastavlja s dogradnjom javne rasvjete na istom principu. U svibnju ove godine nabavljeno je 50 novih LED rasvjetnih tijela koja su postavljena u naseljima Baldaši, Brig, Ferenci, Filipi, Grubići, Markovići, Mekiši, Nardući, Ohnići, Staniši i Vižinada. Također, na pojedinim pozicijama postavljeno je i desetak natrijevih rasvjetnih tijela koja zadovoljavaju svjetlotehničke uvjete, a koja će se u skoroj budućnosti zamijeniti LED tijelima. Nova rasvjetna tijela u vrijednosti od 175.000,00 kuna s uključenim PDV-om nabavljena su od tvrtke Jadrolux d.o.o., a će se otplaćivat će se u 72 jednaka mjesečna obroka od 2.430,55 kuna što je izračunato svjetlotehničkim proračunom ostvarenja ušteda u utrošenoj energiji.
 

7.7.2016. 4:21:38

Završeni radovi na asfaltiranju ceste u Zabregima

Završeni radovi na asfaltiranju ceste u Zabregima
Dugoočekivani radovi u dijelu naselja Vižinada (Zabregi) započeli su početkom prosinca 2015. godine. Radovima je bilo obuhvaćeno izvođenje kompletne infrastrukture u području zahvata kako bi se što više izbjegla dodatna oštećenja asfaltnog sloja prilikom budućih priključenja novih objekata na infrastrukturne objekte. Tako su izvedeni vodovodni i kanalizacijski priključci, postavljen je eneregestki kanal za elektro i telefonske instalacije, izgrađen dio oborinske odvodnje s pripadajućim rešetkama, te je u konačnici izvedeno asfaltiranje ceste ukupne površine 1.555 m2, odnosno asfaltirano je ukupno 340 m ceste širine 4,5 odnosno 5 metara.

30.6.2016. 14:27:04

Ljetni kamp 2016.

Ljetni kamp 2016. Općina Vižinada-Visinada jedanaestu godinu zaredom je organizirala odlazak djece u Ljetni kamp u suradnji sa Gradom Porečom-Parenzo. Izvoditelj programa je tvrtka "BLOO" d.o.o. Istra Animation Club iz Pule.

30.6.2016. 14:20:43

Označavanje parkirnih mjesta

Označavanje parkirnih mjesta Novim oznakama parkirnih mjesta uredilo se parkiralište ispred općinske zgrade. Definiran je novi smjer kretanja vozila, te je novom sistematizacijom uspostavljeno više parkirnih mjesta, njih ukupno 21. Također, označena su i parkirna mjesta uz županijsku cestu te na sporednoj cesti na potezu od sjedišta Zajednice Talijana do spomenika palim borcima NOB-a. Isto tako na spomenutim je dionicama postavljena i horizontalna signalizacija čime je uređeno prometovanje vozilima. Označavanje su provodili djelatnici tvrtke Istarske ceste d.o.o..

22.6.2016. 15:51:16

Općina Vižinada obilježila Dan antifašističke borbe

Općina Vižinada obilježila Dan antifašističke borbe Na današnji dan Republika Hrvatska obilježava Dan antifašističke borbe u spomen na osnutak prve naoružane antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i okupiranoj Europi u Drugom svjetskom ratu - Prvoga sisačkog partizanskog odreda, koji je osnovan 22. lipnja 1941. godine u šumi Brezovici pokraj Siska. Tim povodom je delegacija Općine Vižinada, koju su predvodili načelnik Marko Ferenac, zamjenik načelnika Oliver Arman, vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća, predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreštine te drugi građani, položila vijence na spomeniku palim borcima narodnooslobodilačke borbe na području Općine Vižinada.

<<<  <  ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40  ...  >   >>> 

Općina prijatelj djece
Informativni godišnjak
Upoznaj proračun
Domaća web tržnica

Domaća web tržnica
Projekt otpad
Projekt otpad